———A ct i v i t e i t e n ———

 

Snuilen, een boerderij en een festival

Het festival vindt plaats op een boerderij, een akkerbouwbedrijf van 80 hectare. Op het land rondom het bedrijf worden aardappelen, uien, tarwe, gerst, suikerbieten en knolselderie verbouwd. De aardappelen gaan voornamelijk naar bedrijven als Farm Frites en Meyer Lamb Weston. Zij maken frites van de aardappelen die vervolgens worden geëxporteerd naar landen over de hele wereld.
De uien worden verkocht aan uienexporteurs. Alvorens de uien in zakjes worden gestopt worden ze gesnuild (de staarten eraf gehaald) en gesorteerd. De bedrijven waar dat gebeurd zijn vaak nog familiebedrijven en vooral gevestigd rondom Kruiningen en Yerseke. De teelt is belangrijk voor Zeeland. De uien gaan onder andere naar Afrika, Rusland en India.

klik hier voor de introfilm

 

Schapenweg 1 4316 PK Zonnemaire
erf open 12.00 uur
programma vanaf 12.30 uur
kaarten en informatie: info@zonnemaire.com

 

 

Festival Hoofdsponsor

Oosterschelde

 

Hoofdsponsors


Van der Straaten Aannemingsmaatschappij BV
www.vd-straaten.nl
  DLV Plant bv www.dlvplant.nl
  Kuuroord De Schouw 0111 402191 www.kuuroorddeschouw.nl
LMB Zonnemaire Verhulst www.lmbplaats.nl
  De Noordhoek Zonnemaire Landbouwbedrijf  
Natuurlijk Schouwen-Duiveland 0111 692500 www.natuurlijksd.nl
  Boer en Brokken Brouwershaven  
Restaurant In de Gele Hoed 0111 402055  
  MARMUR - photo, art & music 0111 407839 www.marmur.nl
Zonnemaire Totaal 0111 402321  
  Huis en Midi Darek Switalski  
Van der Pauw Expertise 0111 691382  
  Caravanhandel van der Wekken b.v. 06 19778164  
  Rijk en Ko verhuur  
  Henk Tjoonk geluid  

 

Sponsors
Hotel Café-restaurant van der Weijde | Landschapscamping Kijkuit |
B&B Villetta | Delta Dak | Bijdevaate Verzekeringen BV |
Kort Autoschadeteam bv Zierikzee | Zeeuwland |
Mol Schuddebeurs bv | VanderSlikke rentmeesters bv |

Het festival is mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Schouwen-Duiveland en Provincie Zeeland Regio arrangement


en dank aan alle vrijwilligers!

 

 

 


Onze specialiteiten


Elk festival en elk podium heeft zijn eigen accenten, specialismen en voorkeuren. Of het nou groot of klein is, er is als het goed is sprake van een 'handtekening', een herkenbare programmering. Ook Club Zonnemaire heeft een eigen stijl van programmeren. We zijn daar niet altijd bewust mee bezig, dat gaat een beetje vanzelf. Terugkijkend en ook kijkend naar het programma van dit jaar is een van onze specialismen: muziek in combinatie met beeld. Zonder dat het nou echt een stroming is, is het wel een ontwikkeling die bij steeds meer muziekgezelschappen te beleven en te zien is. In het verleden hadden we o.a. VJ-collectief de Kijkbuiskinderen, I Compani met Last tango, Martijn Grootendorst en Barockpuppies en het lokale Temps Faible. Ook dit jaar hebben we twee groepen die muziek met beeld combineren. Weer op een heel andere en eigen manier. Dit jaar zal Dans Dans met live tekenaar Wim Lots werken en Kijkshock speelt het programma Kijkshock 3, absurdistische animatiefilms en muziek.

 


klik hier om het programma uit te printen

 

 

Stuurbaard Bakkebaard

 

Ooit begonnen als straatband en ondertussen alweer jaren bezig, speelt overal waar het kan. Van een vol Paradiso tot een benzinestation voor een kop koffie. Neem Sixteen Horsepower en G love, laat ze samen muziek maken met Tom Waits en je komt aardig in de buurt. Niks te netjes, geen show waar alles al van te voren vast ligt, maar ruimte voor improvisatie (van bakkebaard piratenzang door Tuba's tot snelweg immitaties met speelgoedauto's): verrassingen op het podium. Van de oude Blues via Noise tot Hip Hop: laat je heen en weer slingeren op de groove van Stuurbaard Bakkebaard.

Onno Kortland: Contrabas/zang,
Marc Koppen: drums/zang,
Timo van Veen; gitaar/zang

 

 

 

 

 

De mobiele DJ Booth

Eenproject van Overall Collectief; een omgebouwde bakfiets, de mobiele DJ booth. Overall waar het maar kan wordt een feestje gemaakt met deze bakfiets die een accu + 2 platenspelers en een aantal speakers aan boord heeft. Er wordt alleen vinyl gedraaid. Een prachtige jaren zestig collectie met veel obscure titels.
DJ's:
DJ ECHO Vinyl DJ
Trommelaar
  Vinyl DJ
Verse Veer Vinyl DJ
 

 

 

 

 

Lejo met Hands-up!

Met een minimum aan middelen weet Leo Petersen een maximum aan effect te bereiken. Zijn middelen: zijn handen waar hij twee namaakogen op heeft bevestigt. "Eerst noemde ik het poppentheater, maar dat wekt toch een verkeerd beeld op." In een recensie van de PZC: "tijdens de voorstelling Hands-up! komt een scala aan wonderlijke figuren voorbij, een stevige kerel, wulpse diva's met gele rode veertjes, een ijdele operazangeres en een zwoegende pianist. Oogjes op vingers leveren kleine, snelle wezentjes op. Voortdurend golfde een vrolijke lach door het publiek, zowel bij volwassenen als bij de kleuters."
Leo Petersen komt met zijn theater inmiddels op Broadway in New York , Japan, Korea, en heel Europa. Wij zijn blij en opgetogen dat Zonnemaire nog in het tourschema past!

Leo Petersen: handenpoppenspeler
 

 

 

 

 

Dans Dans + Wim Lots live drawings

Als je Dans Dans hoort komen associërend gelijk namen als Marc Ribot , John Zorn en Jimi Hendrix in je op. Niet zozeer om wat er gespeeld, maar meer om hòe er gespeeld wordt. Intens, afwisselend, melodieus, ingehouden en uitbundig, drony improvisaties, fluisterend zacht, keihard, jazzy en bluesy. Op het repertoire staan nummers van Sun Ra, Thelonious Monk, Ennio Morricone en Wannes van de Velde. Een recensie van Willem Jongeneele in Oor: "Dans Dans speelde twee keer in Antwerpen en beide optredens behoren tot de beste vijf die ik het laatste decennium meemaakte". In januari kwam hun debuut uit op vinyl, 180 gram met bijgevoegde CD. Unaniem lovende recensies: 4 sterren in De Morgen, “een debuutplaat om in te lijsten” in Goddeau, “een superband” in de Rifraf en nog van dat moois.
Er wordt live getekend bij dit concert door Wim Lots
Het garage-jazz trio Dans Dans bestaat uit:
Bert Dockx: Gitaar
Fred Lyenn Jacques: Bas
Steven Cassiers: Drums
+Wim Lots: live drawings


 

 

 

 

 

Lala NjavaLala:
“I have been dreaming about this project for years, but couldn’t do it due to business activities and international tours: Njava, Deep Forest, Frédéric Galliano… Finally I made up my mind to bring my internal music to light. Simple melodies with pure grooves, these are the sounds of my life, my heart, my soul. I sing about love, hope and sadness, but also about my happy childhood in Madagascar and the struggle of mothers and children on the Beauty Island.”
Met haar zus Monica en haar broers heeft de groep Njava sinds 1995 over de hele wereld succes gehad. Nu heeft Lala haar eigen groep, een project dat ze al langer wilde realiseren. We mogen ons gelukkig prijzen dat haar broers ook in de band zitten. Dozzy haalt een prachtige sound uit zijn akoestische gitaar, drummer Pata heeft zijn drumstel aan zijn eigen eisen aangepast. Samen met bassist Maximin zijn zij de gedroomde begeleiders van Lala.

Lala Njava: vocals
Maximin Randriamanjava: bass
Pata Randriamanjava: drums & percussion
Dozzy Njava : gitaar
http://www.youtube.com/watch?v=_Pdkx9WbESs

 
    

 

 

 Kijkshock

Kijkshock3
Is het een Kijk schok of is het Kijkshock?
Sjeng Schupp en Michiel van Dijk hebben in 2002 Vinexproductions opgericht. Samen maken zij "absurdistische muziek-animatiefilms". Schupp is verantwoordelijk voor de tekeningen en van Dijk componeert de muziek. Kijkshock3 is het nieuwste programma van Schupp en van Dijk. Overigens spelen zij zelf in de band die de films live op het podium begeleiden. Beeld en muziek passen perfect bij elkaar. De muziek is vooral te omschrijven als Michiel van Dijk-muziek met klassieke en jazz invloeden.

Sjeng Schupp bass
Hans van der Meer drums
Vera van der Bie viool
Bart Lelivelt accordeon
Michiel van Dijk riet 
  
 


uKanDanZ

Vanaf ons vijftiende gaan we met z'n vieren naar concerten. Het is nu vijfenveertig jaar later, we kennen elkaars smaak en ieder heeft zijn muzikale voorkeur en specialisme. Een van de vier vrienden belde mij, hij had een geweldige band in Utrecht gezien, echt iets voor het festival in Zonnemaire. Het gaat om de Ethiopisch-Franse band uKanDanZ. Hij vertelde: 'een mix van Ethiopische grooves, stevige rock riffs op gitaar in combinatie met een jazzsaxofonist'. Zijn verhaal maakte me nieuwsgierig. Het eerstvolgende concert was in een jeugdhonk op een industrieterrein in Wormerveer. Buiten vroor het tien graden, binnen was uKanDanZ een openbaring. De Ethiopische zanger Asnaké is een fenomeen die een belangrijke rol speelt in de enerverende muziekscène van Addis-Abeba. Hij werkt met traditionele zang en drumstijlen maar heeft ook met o.a. Han Bennink gewerkt. Gitarist Damien Cluzel zorgt voor de arrangementen, een mix van hardcore rockmuziek, Ethiopische grooves, polyritmiek en jazz. Deze band is electrificerende Ethio-pop met Franse slag, een verrassing!
Asnake Guebreyes - Vocals
Lionel Martin - Tenor sax
Fred Escoffier - Keyboards
Damien Cluzel - Guitar
Guilhem Meier - Drums
http://www.youtube.com/watch?v=hvnFYccBYnM


 

 

 

 

 

Van Giro de Picnic naar Club Zonnemaire.

Giro de Picnic is een fietstocht langs picknickplekken, met Schouwen-Duiveland als prachtig decor. De afgelopen jaren heeft Giro de Picnic vele locaties aangedaan waar muziek klonk, poëzie werd voorgedragen, lezingen gehouden, theater werd opgevoerd en werd gedanst, op en voor de podia. Dit jaar beperken we ons tot één locatie: Club Zonnemaire, op de boerderij aan de Schapenweg 1 te Zonnemaire. Het festival heet nu Festival 'Club Zonnemaire'.

 

Picknickplekken en organisatie

Giro de Picnic is een project van Stichting Zonnemaire Buitengewoon en onderdeel van het Picknickplekproject. In de afgelopen jaren zijn er verspreid over Schouwen-Duiveland zes vaste picknickplekken gerealiseerd door kunstenaars.

 

 


Digitaal Museum Schouwen-Duiveland: de iPhone en iPad applicatie

Stichting Zonnemaire Buitengewoon heeft een app ontwikkeld, een applicatie voor de iPhone en iPad. De applicatie brengt je naar de zes gerealiseerde picknickplekken die op Schouwen-Duiveland te vinden zijn. Wanneer je de plek nadert krijg je een melding en kun je korte films bekijken waarin de kunstenaar uitleg geeft over het ontwerp en de realisatie van de plek. Wellicht komen er meer exposities in het Digitaal Museum Schouwen-Duiveland. De applicatie is te koop voor € 0,79 in de App Store van Apple.

 

 

 

Food & Drinks: Illegaal boerderijrestaurant.Na het succes van voorgaande jarenjaar gaat Zonnemaire Buitengewoon verder met het Illegaal Boerderijrestaurant. Je stelt als bezoeker zelf je maaltijd samen. Verschillende producenten doen mee aan het restaurant en iedere producent maakt zijn of haar eigen specialiteit. Inspiratie is de Mercado de San Miguel in Madrid en nu ook de Food Courts zoals die in het Oosten van de wereld bestaan. Maar de belangrijkste inspiratie zijn het voedsel en de producten uit de buurt.


Toegangskaart

Volwassenen (ouder dan 16 jaar): € 15,00
Kinderen tot 10 jaar: gratis
Kinderen 10-15 jaar: € 5,00

 

Overnachten in de buurt

B&B Villetta Zuidweg 18, Zonnemaire 0111-407911
Camping Veerhoek: Zonnemairsedijk 2, Zonnemaire 0111-401310
't Huuske 2 kamer appartement Info bij Restaurant In de Gele Hoed, Zonnemaire 0111 401162
Hotel van der Weijde Brouwerijstraat 1, Noordgouwe 0111 401491
Landschapscamping Kijkuit, Zonnemaire 0111-691246
affiche en folder
ontwerp en layout Atske Warnaar
tekeningen Vera Verseput

website

ontwerp Marinus van Dijke

tekeningen Vera Verseput

 


 

naar de giro van
              

 

naar begin pagina