———A ct i v i t e i t e n ———

A R C H I E F
18 juni 2005

• Introductiefilm


•impressie van de Giro

A. 12.00 – 14.00 Picknickplek 'Plek 6' van Eric Odinot. The Tropical Steelband Kids. Lamsvlees aan het spit.

 

 

 


B
. 13.00 – 14.30
Picknickplek 'Uw Tien Geboden' van Barbara Jean en Lex Wechelaar. Filosofische inleiding door Hugo Bongers.

Hugo Bongers, secretaris van de Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur hield een filosofische beschouwing geïnspireerd op Uw tien geboden.

 

 

 

C.14.00 – 16.00 Boerderij Kristelijn. Live Cubaanse muziek van Sandra Mirabal afwisselend met de dichters Ilja Leonard Pfeijffer en Maria Barnas.


Leonard Pfeijffer
Op de boerderij van Marius Kristelijn aan de Kuyerdamseweg nr. 7. In de ontvangstruimte droegen de dichters Ilja Leonard Pfeijffer en Maria Barnas voor uit eigen werk, afgewisseld met Cubaanse muziek van de zangeres Sandra Mirabal (Cuba/Haïti). Zij zong onder andere een aantal nummers die gebaseerd zijn op Cubaanse gedichten uit de jaren 50. Sandra Mirabal trad op met begeleiding door Jakob Klaasse en Marcos Betancourt een bijzonder goede percussionist opgeleid in het folklorico de Santiago de Cuba, vooral thuis in afro-cubaanse percussie.
Maria Barnas


Sandra Mirabal

 

D.15.00 – 16.30 Akkerrand. The Tropical Steelbandkids. Kees de Kraker vertelde over het microleven in de akkerrand.


Tropical Steelband Kids

In de Nieuwe Kerkweg gaf Kees de Kraker op zijn eigen en boeiende manier een uiteenzetting over de akkerranden. De Tropical Steelband Kids traden in de akkerrand op. Het microleven van een akkerrand wil ook wel eens muziek horen.


Kees de Kraker

 

 

E. 16.00 – 18.00 Picknickplek 'Le rien est immense' van Wido Blokland. Vrouwenkoor Quodlibet en Schouwse bouillabaisse.

Het voormalige oude peilhuisje heeft een geweldige akoestiek. Vrouwenkoor Quodlibet o.l.v. Wil den Hollander gebruikte het huisje als klankkast en gaven een concert hierin. Ook kon men genieten van een echte Schouwse bouillabaisse.


 


 

F. 17.00 – 20.00 Wielerronde Tour de Zonnemaire. Paella en bouillabaisse was verkrijgbaar hoek Schapenweg/Korteweg.

Het toeval wil dat deze dag de wielerronde Tour de Zonnemaire werd gehouden . Een leuke gelegenheid om de renners aan te moedigen op de hoek

 

 

G. 20.30 – 01.00 Korteweg/Schapenweg. Hier was volop eten te verkrijgen. vanaf 20.30 toegang €10,00 Avondprogramma Boerderij afterparty

 

 

 

De eerste band was Waarschuwing voor de scheepvaart een blaasorkest voor wereldmuziek. Zeven blazers en een slagwerker bliezen het dak er af. Traditionele muziek uit de Balkan naast Latijns Amerikaanse tango's, lichtvoetige mussette's en Zweedse bruidsmarsen. Ze laten zich inspireren door dorpsfanfares en zigeunergroepen, die op westerse instrumenten de eigen volksmuziek spelen. De band koppelt virtuose volksmuziek aan jazzinvloeden en aan het oprechte geluid van de dorpsfanfare uit de Balkan.

 

 

 


 

foto Willem van Gogh

De tweede band was El Barbaro del Ritmo
Beny Villy is zanger uit Santiago de Cuba, hij is een van de meest markante types uit de straten van Santiago de Cuba.
Hij is vorig jaar verkozen tot de zanger die Beny Moré mocht vertolken voor een Cubaanse documentaire over deze roemruchte zanger en bandleider. Deze documentaire is ondertussen vertoond in Cannes tijdens het filmfestival en werd zeer goed ontvangen. Beny Moré is al meer dan 40 jaar niet meer onder ons, in Cuba is hij nog altijd een idool.
Bezetting: Rey Crespo op babybass, Jesús Cutiño op tres, Orestes Noda percussie en piano Ernesto de Jesús Estruch.
Naast Beny Moré repertoirebespeelt de groep ook afro-cubaanse en descarga stukken .

 

 foto Willem van Gogh

Als laatste de groep Sambalanco onder leiding van Michael de Miranda: een tapijt van heftige Braziliaanse percussie met daaroverheen lyrische zang.

 

 

 

Tussen de optredens door werd er een aantal korte films (5x5’) vertoond op schermen in het land, waaronder de première van de nieuwe film Momentum van René Bosma.

Momentum is een film over tijd, ruimte en beweging. In Momentum zien we twee mensen die zich over grote afstand in een landschap verplaatsen. De film is beeld voor beeld opgenomen in de buurt van Noordwelle richting Plompetoren (Kouwekerke).
concept en beeld: René Bosma, dansers: Marjolein Vogels en Patrizia Penev, geluid: Sandrijn van de Horst, opnameleiding: Robert Kuppens.

 Andere korte films die vertoond werden:
Forestial Illumination, Sandrijn van der Horst
The order Electrus, Floris Kaayk
Blox, Harm van Zon
Optimizer Customizer, Jan van Nuenen

 
naar de giro van
                 

 

naar begin pagina